Du behöver (två portioner):
1 nät blåmusslor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1-2dl vitt vin
1 msk honung
1 burk Creme Fraiche
200g chévreost
1 bunt hackad persilja
Salt, gärna rökt och nymalen svartpeppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1-2dl vitt vin
1 msk honung
1 burk Creme Fraiche
200g chévreost
1 bunt hackad persilja
Salt, gärna rökt och nymalen svartpeppar
Så gör du:
Tvätta musslorna, ta bort de trasiga och de som inte stänger sig när du knackar lätt på dem.
Hacka lök och vitlök, fräs i en gryta.
Mosa getosten, blanda med créme fraiche och honung.
Häll vinet i grytan, sedan i med ostblandningen.
Låt koka upp. Häll i musslorna och täck med lock.
Koka i ungefär fem minuter (skaka grytan några gånger) tills musslorna är klara och har öppnat sig.
Strö över hackad persilja, peppra och salta.
Servera genast, med ett gott bröd vid sidan om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar