Äpplemuffins med knaprigt kaneltäcke
Normalstora formar, 12 st/plåt
2 ägg
2 dl socker
50 g smör eller margarin
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 äpple
Täcket:
1/2 dl havregryn
1/2 dl socker
1 1/2 msk margarin
2 msk kanel
Vispa ihop socker occh ägg tills det blir pösigt helst med hjälp av elvisp eller matberedare.
Smält smöret, rör ner mjölken i det smälta smöret. Rör ner den ljumma vätskan i den porösa smeten.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll ner i smeten. Rör smeten slät, men så lite som möjligt.
Tärna äpplet och vänd ner försiktigt. Fyll muffins formarna till hälften.
Blanda ingredienserna till täcket i en skål med en gaffel tills det blir en smullig massa. Bred eller
smula över smeten.
Grädda i ca 210°C i 18-20 min. Låt svalna lite innan avnjutning
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar