Exotisk fläskytterfilé med ris (tid ca 40 min)
4 port
140 g bacon (1 paket)
400 g fläskytterfilé
1 msk matfett
salt, peppar
2 stora bananer
1 burk mandarinklyftor
2,5 dl Milda Mat Extra 4% + 0,5 dl lättmjölk (eller 3 dl vanlig matlagningsgrädde)
4 tsk curry
3 msk mango chutney
1 pressad vitlöksklyfta
4 port ris (gärna jasminris)
1. Klipp baconen i mindre bitar och knaperstek den. Låt sedan rinna av på hushållspapper.
2. Skär ytterfilén i ca 1 cm breda skivor och stek dem i matfettet, ett par minuter på varje sida (det ska inte bli färdigstekt...). krydda med salt och peppar. Lägg ytterfiléskivorna i en ugnsform.
3. Låt mandarinklyftorna rinna av och skiva bananerna i ca 0,5 -1 cm breda skivor. Fördela bananskivor, mandariner och bacon över köttet.
4. Blanda Milda Mat Extra, mjölk, curry, mango chutney och den pressade vitlöksklyftan. Häll
blandningen över köttet.
5. Grädda i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Servera med ris och sallad.
Tips! Köttet kan bytas ut mot fläskfilé eller kycklingfilé. Om du vill kan du tillsätta
jordnötter på toppen (med baconet) och mandarinklyftorna skulle kunna bytas ut eller
kompletteras med ananas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar