Leilas Filmjölkslimpa
Ingredienser
4.5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2.5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 dl hasselnötter
1 dl aprikoser eller torkade fikon
1 dl russin
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
3. Hacka aprikoser/fikon och hasselnötterna grovt (fast det behöver man inte. Jag har kört med hela och det går alldeles utmärkt om man har en bra brödkniv), blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.
4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna. (eller smörj bara, det funkar bra för mig)
5. Fyll formen med smet, strö ev. över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar