Receptsamling

I stället för att spara mina recept på datorn eller skriva ut dem så tänkte jag spara ner dem här där de alltid är lätta att hitta och alltid är med mig.

tisdag 26 november 2013

Chili

Du behöver
1 kg högrev skurna i fina grytbitar men inte för små
3 gula lökar
1 pkt bacon
1 hel vitlök
2 färska jalapenos
2-3 tsk spiskummin
1-2 tsk kryddpeppar
2-3 tsk svartpeppar
2 flaskor mörkt öl
1 kaka Lindt choklad Havssalt (Läggs i efter halva tiden)
Hickory & Brown Sugar Barbecue Sauce (Sweet Baby Ray's) eller någon annan rökig såstyp
Salt


Gör så här
Hacka lök, strimla baconet i små bitar. Fräs bacon i en torr gjutjärnsgryta, i med lök.
Skär köttet i mellanstora bitar och lägg i grytan och bryn tills det får lite färg.
Pressa ner hela vitlöken och tillsätt alla kryddor, chili samt öl. Låt sjuda under lock
tills all vätska har kokat in, minst 4 timmar.Glöm inte lägga i chokladen efter 2 timmar.
Om det krävs mer vätska så ta vatten, 1 dl i taget. Smaka av med salt och barbecuesåsen.

 
När chilin är klar kan du dra en gaffel genom köttet och det fransar sig, dvs faller samman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar