Du behöver
1 kg högrev skurna i fina grytbitar men inte för små
3 gula lökar
1 pkt bacon
1 hel vitlök
2 färska jalapenos
2-3 tsk spiskummin
1-2 tsk kryddpeppar
2-3 tsk svartpeppar
2 flaskor mörkt öl
1 kaka Lindt choklad Havssalt (Läggs i efter halva tiden)
Hickory & Brown Sugar Barbecue Sauce (Sweet Baby Ray's) eller någon annan rökig såstyp
Salt
Gör så här
Hacka lök, strimla baconet i små bitar. Fräs bacon i en torr gjutjärnsgryta, i med lök.
Skär köttet i mellanstora bitar och lägg i grytan och bryn tills det får lite färg.
Pressa ner hela vitlöken och tillsätt alla kryddor, chili samt öl. Låt sjuda under lock
tills all vätska har kokat in, minst 4 timmar.Glöm inte lägga i chokladen efter 2 timmar.
Om det krävs mer vätska så ta vatten, 1 dl i taget. Smaka av med salt och barbecuesåsen.
När chilin är klar kan du dra en gaffel genom köttet och det fransar sig, dvs faller samman.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar