Chocolate chip cookies
300g smör
2 1/4 dl socker
2 1/2 dl brun farin
2 ägg
3 tsk vanillinsocker
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 msk kakao (vill du göra ljusa cookies så tar du bara bort kakaon)
200 g choklad (grovhackad, vit eller mörk) (Öka gärna vit choklad med 50 gram)
Smält smöret. Vispa ihop farinsocker, socker och ägg. Blanda sedan i det smälta smöret och vispa in ordentligt.
Blanda sedan i resten av ingredienserna. Fortsätt att blanda tills smeten blir som en stor ”fudgeboll”, ganska seg och kolaaktig, då blandar du till sist i den grovhackade chokladen. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut ordentligt på plåtar klädda med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader ca 10 minuter.
Kakorna ska ha flytit ut till ganska stora platta kakor, de är fortfarande lite svällda när de är klara i ugnen men sjunker ihop när de väl kommer ut och får svalna. Låt kakorna dock svalna lite på plåten innan du flyttar dom till ett galler, för precis när de kommer ut från ugnen så är de fortfarande ganska mjuka och kan således gå sönder om du börjar flytta dom på en gång. Låt dom svalna, ju längre du låter dom bli kalla destå krispigare och sega blir dom.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar