Biscotti med blåbär och tranbär
1 timme
36 stycken
75 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl torkade blåbär (50 g)
1 dl hackade torkade tranbär (50 g)
2 dl hackad mandel (100 g)
Ugnstemperatur 200º
Gör så här
Vispa smör och socker smidigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ihop till en fast deg.
Dela degen i fyra bitar och rulla till längder lika långa som plåten. Lägg rullarna på plåt med
bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen 20 minuter i 200 grader.
Ta ut plåten och sänk värmen till 125 grader. Låt svalna några minuter innan du skär längderna i sneda bitar, cirka 9 per längd. Lägg dem med ena snittytan uppåt och grädda i 30 minuter eller tills kakorna känns torra. Vänd den andra snittytan upp efter halva tiden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar